Utrikes – Wien

Utrikes – Wien

Den österrikiska huvudstaden är väl känd för sina musikaliska och kulturella sevärdheter i konserthus, klubbar, barer, museer och teatrar - från Gyllene salen i Musikverein till det hyllade Konsthistoriska museet och Wien-operan. Wien är världens musikhuvudstad - Wiens filharmoniker och Wien Gosskör anger den internationella tonen och Opera House och Gyllene salen i Musikverein är bland världens ledande platser.

Men vad man inte vet om Wien är ...

Vin i Wien Wien är Europas enda huvudstad med vinodlingar innanför stadsgränsen. Nu är den inte särskilt stor men större vingårdar hittar vi alldeles utanför "murarna". Här kan du uppleva en traditionell vinprovning i ett charmigt område.

7tm - den kreativa modescenen i Wien Upplev en annorlunda sightseeingtur genom Wien. Upptäck originella butiker i gömda gränder. Bege dig på en shoppingtur i den trendigaste delen av Wien och träffa välkända designers.

Lobmeyr, konst i glas Den tidigare hovleverantören Lobmeyr är idag en symbol för glaskultur och ljusdesign från Wien och är känd runt hela världen.

Arkitektur i Wien Historiska och kulturella byggnader i Österrikes huvudstad. Oavsett om man befinner sig i Wiens historiska stadskärna, på de omkringliggande vingårdarna eller längs Donaufloden finns stora möjligheter till arkitekturupplevelser. I Wien lever den moderna arkitekturen nämligen sida vid sida med de historiska byggnaderna.

Riesenrad
WIEN_ALBERTINA_WINTER2
BOKA DIREKT