SYDAFRIKARESAN 2018

SYDAFRIKARESAN: KAPSTADEN-GARDEN ROUTE-SAFARI

Följ med oss till Sydafrika - landet som har allt! Vacker natur, trevliga människor, spännande djur och en gripande historia. Ett stort plus är att Sydafrika är i samma tidszon som Sverige.

I samband med WFOT 2018, världskongress i Kapstaden för Arbetsterapeuter arrangerar Akademikerresor resan till Sydafrika som består av tre delar och du kan välja att följa med på hela Sydafrikaresan eller välja de delar som passar dig bäst så skräddarsyr vi efter dina behov. Liselotte och Lena från Akademikerresor är med som färdledare under hela Sydafrikaresan.


Gör din bokning

FAQ SYDAFRIKARESAN

1Behöver man pass och visum till Sydafrika?
Passet måste vara giltigt minst 6 mån. efter utresan för svensk medborgare. Reser du med minderåriga barn i Sydafrika behövs det ett intyg från Skattemyndigheten, personbevis på engelska. Nej det behövs inte visum för svensk medborgare.
2Hur är vädret och klimatet i Sydafrika?
Sydafrika har ett medelhavsklimat, de har omvända årstider mot oss i Sverige. Sommar då vi har vinter och vinter då vi har sommar.
3Behövs det adapter för elen i Sydafrika?
Ja det behövs en adapter till Sydafrika. Kontakten har 3 piggar men dom har 220v som i Sverige.
4Vad är det för valuta i Sydafrika? och bör man ge dricks i Sydafrika?
Valutan i Sydafrika heter Rand och vi rekommenderar er att förbeställa valutan i kontanter innan avresan.Det går även bra att ta ut kontanter i bankomater och att betala med kontokort. Vanligtvis ger man alltid några Rand i dricks på hotell och restauranger i Sydafrika.
5Vad behöver jag för kläder på safariresan i Sydafrika?
Det är varmt på dagen och kan bli ganska kyligt på morgonen och kvällen när man åker öppen jeep på game drives. Packa varma och vindtäta kläder, mössa, vantar, rejäla skor och klä dig lager på lager. Ficklampa, kikare och kamera för att fota djuren. Du får en utförlig packlista från oss när du bokat din safariresa.

Kapstaden i Sydafrika 18-26 maj 2018

Kapstaden, "Mother City" kontrasternas stad, här upplever man storslagen natur, med Taffelberget i bakgrunden, modern shopping och prisvärda kulinariska höjdpunkter. En viktig historisk attraktion är en båtutflykt till Nelson Mandelas fängelseö, Robben Island.

I programmet ingår en heldagstur till Godahoppsudden, pingvinerna på Boulders Bay, och ett besök på Kirstenbosch Botaniska trädgård.

Rundresa längs Garden Route i Sydafrika 26 maj-1 juni 2018

Vi får träffa James Fernie som är eldsjälen bakom ”Uthando”, en organisation inom Responsible Tourism, som vunnit många fantastiska utmärkelser bl.a. som ”Best Charitable Organisation in Africa”. Uthando driver olika projekt i miljonkåkstaden Khayelitsha utanför Kapstaden och vi kommer att besöka några av dem.

Upplev den storslagna naturen längs Garden Route!

Besök på vingårdar och vnprovningari de världskända vindistrikten Franschhoek och Stellenbosch. Höjdpunkter längs resan: Knysna, Cango Valley i Oudtshoorn, Cango Cave och Monkeyland och nationalparken Tsitsikamma

Safari Eastern Cape i Sydafrika 1-4 juni 2018

Upplev naturen och djuren i Sydafrika!

Safari 3 nätter på det privatägda Kariega Game lodge med boende, alla måltider och dagliga “Game drives”. Området är malariafritt och består av ca 10 000 hektar mark och där finns ”The Big Five”, lejon, elefanter, noshörningar, buffalo och leoparder och självklart flera andra Sydafrikanska djur.

Upplev Sydafrika tillsammans med Akademikerresor 2018

Titta på filmen och dröm dig bort till naturen och djuren i Sydafrika!


Läs mer och inspireras av våra utvalda destinationer här nedan eller kontakta oss direkt så hjälper vi dig att ta fram ett eller flera förslag på resmål som passar just era önskningar och behov.

BOKA DIREKT