SYDAFRIKARESOR

SYDAFRIKARESOR: KAPSTADEN-GARDEN ROUTE-SAFARI

Följ med oss till Sydafrika - landet som har allt! Vacker natur, trevliga människor, fantastisk mat och viner, spännande djur och en gripande historia. Ett stort plus är att Sydafrika ligger i samma tidszon som Sverige, du slipper jetlag.

Vi har stor kunskap om Sydafrika och erbjuder resor till Kapstaden, Garden Route och olika Safaris. Planerar du eller ditt företag en konferensresa, teambuilding, kickoff eller gruppresa kontakta oss för skräddarsydd offert för din Sydafrikaresa.

Att ordna en egen gruppresa är lätt om du arbetar med en professionell affärsresebyrå.


Kontakta oss i dag!

FAQ SYDAFRIKARESOR

1Behöver man pass och visum till Sydafrika?
Passet måste vara giltigt minst 6 mån. efter utresan för svensk medborgare. Reser du med minderåriga barn i Sydafrika behövs det ett intyg från Skattemyndigheten, personbevis på engelska. Nej det behövs inte visum för svensk medborgare.
2Hur är vädret och klimatet i Sydafrika?
Sydafrika har ett medelhavsklimat, de har omvända årstider mot oss i Sverige. Sommar då vi har vinter och vinter då vi har sommar.
3Behövs det adapter för elen i Sydafrika?
Ja det behövs en adapter till Sydafrika. Kontakten har 3 piggar men dom har 220v som i Sverige.
4Vad är det för valuta i Sydafrika? och bör man ge dricks i Sydafrika?
Valutan i Sydafrika heter Rand och vi rekommenderar er att förbeställa valutan i kontanter innan avresan.Det går även bra att ta ut kontanter i bankomater och att betala med kontokort. Vanligtvis ger man alltid några Rand i dricks på hotell och restauranger i Sydafrika.
5Vad behöver jag för kläder på safariresan i Sydafrika?
Det är varmt på dagen och kan bli ganska kyligt på morgonen och kvällen när man åker öppen jeep på game drives. Packa varma och vindtäta kläder, mössa, vantar, rejäla skor och klä dig lager på lager. Ficklampa, kikare och kamera för att fota djuren. Du får en utförlig packlista från oss när du bokat din safariresa.

Kapstaden i Sydafrika

Kapstaden, "Mother City" kontrasternas stad, här upplever man storslagen natur, med Taffelberget i bakgrunden, modern shopping och prisvärda kulinariska höjdpunkter. En viktig historisk attraktion är en båtutflykt till Nelson Mandelas fängelseö, Robben Island.

Här finns mycket att upptäcka! Res på en heldagstur till Godahoppsudden, se pingvinerna på Boulders Bay, upplev blomsterprakten i Kirstenbosch Botaniska trädgård, vingårdsbesök.

Rundresa längs Garden Route i Sydafrika

Upplev den storslagna naturen längs Garden Route som sträcker sig mellan Kapstaden och Port Elizabeth.

Besök på vingårdar och vinprovningar i världskända vindistrikten Franschhoek, Paarl och Stellenbosch. Flera höjdpunkter längs resan: Knysna, Mossel Bay, Surfarna på Jeffreys Bay, Cango Valley i Oudtshoorn, Cango Cave och Monkeyland och nationalparken Tsitsikamma.

Safari Eastern Cape i Sydafrika

Upplev naturen och djuren i Sydafrika!

Vi erbjuder Safari på det privatägda Kariega Game lodge med boende, alla måltider och dagliga “Game drives”. Området är malariafritt och består av ca 10 000 hektar mark och där finns ”The Big Five”, lejon, elefanter, noshörningar, buffalo och leoparder och självklart flera andra Sydafrikanska djur. Kariega består av flera olika lodger i olika prisklasser

Vi erbjuder även safriresor till Krügerparken.

Upplev Sydafrika!

Titta på filmen och dröm dig bort till naturen och djuren i Sydafrika!


Läs mer och inspireras av våra utvalda destinationer här nedan eller kontakta oss direkt så hjälper vi dig att ta fram ett eller flera förslag på resmål som passar just era önskningar och behov.

BOKA DIREKT